Özellikle çocuklar ve hamileler için besleyici bol vitamin, mineral deposu kansızlığa iyi gelen sebzeli sardalya tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Malzeme Listesi :
|
Sebzeli Sardalya |
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet domates
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 çay kaşığı tuz
|
Fırında sebze |
- 1 tatlı kaşığı biberiye
- 1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
- 1/2 kg iri sardalya
- 1 adet patates
Yapılışı :
- Kabağı ve patlıcanı halka doğrayın.
- Domates , soğan ve kırmızı biberi yarım halka doğrayın.
- Doğranmış sebzeleri borcam tepsinin içerisine alıp tuz , biberiye, zeytinyağı ilave edin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında sebzeleri pişirin.
- Sardalyaları iyice yıkayıp temizledikten sonra karabiber ve limon suyu ile ovduktan sonra ızgarada hafif pişirin. Ardından fırına verip iyice pişirin.
- Pişen sebzeleri servis tabağına alın üzerine sardalyaları dizip hafif zeytinyağı gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder