TARATOR
MALZEMELER:
1 kahve fincanı TAHİN
1 su bardağı CEVİZ İÇİ
2 diş SARIMSAK
2 LİMON suyu
1/2 demet maydanoz
tuz
YAPILIŞI:
Tahin, dövülmüş ceviz ve sarımsak, kırmızı biber ,limon suyu ilavesiyle karıştırılır.
Maydanozlar ince ince doğranıp karışıma katılır.
Tabağa alınıp zeytin, limon dilimleri ve turşu ile süslenir.
AFİYET OLSUN
FAVA
MALZEMELER:
2 su bardağı kuru bakla
bir buçuk çay bardağı zeytin yağı
1 soğan
1 çay kaşığı şeker
1 liman
1 avuç maydanoz yaprağı
6-8 zeytin
tuz
YAPILIŞI:
Bakla ayıklanıp yıkanır. 5- 6 saat ıslatılır.İnce doğranmış soğan zeytin yağda pembe kavrulur.
Süzülmüş bakla ,şeker ,tuz ve 3-4 bardak su konup pişirilir.Kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir.Tabağa alınıp üzerine zeytin yağ gezdirilir.Limon dilimleri ,zeytin ve maydanoz ile süslenir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder