9 Ekim 2014 Perşembe

TARATOR ve FAVA (KURU İÇ BAKLADAN)












TARATOR

MALZEMELER:

1 kahve fincanı TAHİN
1 su bardağı CEVİZ İÇİ
2 diş SARIMSAK
2 LİMON suyu
1/2 demet maydanoz
tuz

YAPILIŞI:

Tahin, dövülmüş ceviz ve sarımsak, kırmızı biber ,limon suyu ilavesiyle karıştırılır.
Maydanozlar ince ince doğranıp karışıma katılır.
Tabağa alınıp zeytin, limon dilimleri ve turşu ile süslenir.
 AFİYET OLSUN

FAVA


MALZEMELER:

2 su bardağı kuru bakla
bir buçuk çay bardağı zeytin yağı
1 soğan 
1 çay kaşığı şeker
1 liman
1 avuç maydanoz yaprağı
6-8 zeytin 
tuz

YAPILIŞI:
Bakla ayıklanıp yıkanır. 5- 6 saat ıslatılır.İnce doğranmış soğan zeytin yağda pembe kavrulur.
Süzülmüş bakla ,şeker ,tuz ve 3-4 bardak su konup pişirilir.Kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir.Tabağa alınıp üzerine zeytin yağ gezdirilir.Limon dilimleri ,zeytin ve maydanoz ile süslenir.
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder