9 Ekim 2014 Perşembe

YOĞURTLU GÖCE YUVALAĞI TARİFİ videolu anlatım /AFYON YÖRESİNE AİT


Göce yuvalağı Afyona özgü bir yemektir.Afyonda göce olarak adlandırılan ince buğdaydan diğer adıyla ince yarmadan yapılır.Biraz zahmetli , zaman alan yiyecektir.Yapmış olduğunuz hamuru nohut büyüklüğünde parçaya ayırıp yuvarlamak gerekir.Fakat tadına varınca yemeye doyamayacağınız bir lezzet.

dinamik123.blogspot.com

 





Göce yuvalağı için gerekli malzemeler:

#1su bardağı göce(çekilmiş buğday)ince buğday da diyebiliriz.Ya da ince yarma 
# 2 yemek kaşığı un
 #  1tatlı kaşığı nane
        # 1 çay kaşığı pul biber
         #   1çay kaşığı karabiber
                       #   Bir tutam yada 1çay kaşığı tuz
#1 küçük soğan
                                          #    1 yemek kaşığı domates biber karışımı salça
Zeytinyağı
Su
2-3 tane fesleğen koparılmış taze (isteğe bağlı)
Bir kepçe et suyu yada et bulyon
Göce ,un, baharatlar ve su karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Bu hamurdan bir tutam koparılarak resimdeki gibi uzun küçük hamurlar yapılır .Bunlar tek tek alınarak nohut büyüklüğünde daha küçük parçalara ayrılır. Elde yuvarlanır. Bu işlem sırasında hamur kurudukça ıslatılacak bu nedenle yanınızda bir kase içinde su bulundurmalısınız. İşlem bitince bir tencerede ince
doğranmış  soğan ları iyice kavurun ve salçayı ekleyin  üzerine su ve et suyunu da ekleyip kaynamaya bırakın en son yuvarladığınız göceyi katıp karıştırın pişmeye bırakın .Yemek piştikten sonra ateşin altını kapatıp yarım saat dinlenmeye alın. 
Afiyet olsun.........




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder