9 Ekim 2014 Perşembe

KABUNE

                                        
     dinamik123.blogspot.com

MALZEMELER:

   * 2 su bardağı pirinç
   * 400 gr kuşbaşı et            
   *  5 çorba kaşığı sıvı yağ
   *  2 soğan
   * 1çarliston biber
   * tuz, karabiber

YAPILIŞI :

  Pirinç iyice yıkanır.Ilık tuzlu suda 20 dk. bekletilir.Etler haşlanır.Etler soğuyunca lifleri boyunca ayrılır.Soğanlar ince doğrayıp tuz ve karabiber ile iyice ovulur. Doğranmış biberle birlikte  tencereye konur.Üzerine pirinçler konur.Pirincin üzerine  de didiklenmiş etler konur.tuz kabiber serpilip sıvı yağ gezdirilir.Bastırarak düzeltilir.Üzerine porselen bir tabak kapatılır.Tencerenin kenarından 3 bardak et suyu dökülür .Kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirilir.30 dk. demlendirilir.Afiyet olsun.Tavuk eti ile de yapılır.Ayrıca biberle birlikte domates de kullanılabilir.
   1.İnce kıyılmış soğanlar tuz ve karabiberle iyice ovulur.
   2 Soğanlar tencerenin altına yayılır.Üzerine kıyılmış biber ve pirinçler konur.
   3 .En üste haşlanıp didiklenmiş et yayılıp üzerine et suyu konur ve yağı dökülür.
   4.Kısık ateşte suyunu iyice çekinceye kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder