9 Ekim 2014 Perşembe

SAFRANLI PİRİNÇ PİLAVI

                                                        dinamik123.blogspot.com

Safranlı Pirinç Pilavı


  2 su bardağı pirinci iyice yıkayın suyu berraklaşıncaya kadar çünkü pilavın tane tane olması için suyu bulanık beyaz yapan pirinç tanelerinin üzerindeki nişastanın uzaklaştırılması gerekir.Önce pilav tenceresi kızık ateşe konur ve iki yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilir.Arzu ederseniz biraz daha yağ ekleye bilirsiniz 1 çorba kaşığı da tereyağı tuzlu suda yarım saat bekletilmiş pirinçler suyu iyice süzülerek tencereye eklenir.Sonra iyice kavrulur.Kavururken tuz ekerseniz pirinc kırılmaz.Sonra bir kepçe et suyu ve üzerini bir parmak geçecek kadar su eklenir.Son olarak pilavın beyaz olması için 2 damla limon sıkılır ve bir çay kaşığı safran koyup tencerenin ağzı kapatılır.suyu iyice çekince pirinçleri kırmadan dikkatlice karıştırılıp yarım saat dinlenmeye alınır.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder