2 Kasım 2014 Pazar

GÜZEL BİR TOST NASIL YAPILIR?

                 dinamik123.blogspot.com



               Güzel bir tost yapmanın ilk adımı ekmeği doğru seçmektir.İnce dilimli veya delikli ekmeklerle yapılan tostlarda malzemeler dışarı çıkar,ağzınızın tadı kaçırır.Sütlü beyaz ekmek ya da kepekli ekmekler tost için idealdir.Ekmek dilimi normal kalınlıkta olursa malzeme üste çıkmaz, böylece ekmeğin tüm lezzetini damağınızda hissedersiniz
              Tost makinenizi önceden ısıtmanızı önerilir,tost yaparken makinenin üstüne bastırıp tostu yapıştırmayın, bu işlem tostunuzun kuru olmasına neden olur.
              Domatesli Ayvalık tostu yaparken domatesin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarırsanız yaptığınız tostlar daha lezzetli olacaktır.Domatesi son aşamaya doğru yani makineden çıkarmadan bir 5 dakika önce koymalısınız.Domates fazla pişmemeli diri kalmalı.
 Peynir yumuşak ve erimesi kolay olanlarını tercih edin ki tostunuz daha lezzetli olsun.
  Tost makinenizin alt ve üst pişirme ızgaralarını da hafifçe yağlamayı unutmayınız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder