dinamik123.blogspot.com
MALZEMELER:
Yarım kg koyun kuşbaşı et2 kaşık zeytinyağı
1 soğan
1 Kaşık salça
2 su bardağı pirinç
Tuz karabiber
YAPILIŞI:
Pirinç iyice yıkanır. 2 3 defa .ılık tuzlu suda yarım saat bekletin. Tavaya yağı koyup ısıtın et ve doğranmış soğan koyup kavurun.Etler pişince salça eklenir. Gerekirse azar azar sıcak su konur.Et ateşe dayanıklı bir kaseye alınır.Pilav tenceresine ters çevrilir.Kalan yağa 3 bardak su konup kaynatılır tuz ve karabiber atılır. Pirinç pilev tenceresine süzülüp konur.Üzerine bu yağlı salçalı su süzülerek dökülür. Kapak örtülüp kaynamaya başlayınca ö kısık ateşte pişirilir. Pişdikten sonra önce pilav karıştırılır. Sonra etin üzerindeki kase kaldırılır.AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder