7 Kasım 2014 Cuma

PİLAVLI TAS KEBABI


dinamik123.blogspot.com

MALZEMELER:

 Yarım kg koyun kuşbaşı et
2 kaşık zeytinyağı
1 soğan
1 Kaşık salça
2 su bardağı pirinç
Tuz karabiber

YAPILIŞI:

   Pirinç iyice yıkanır. 2 3 defa .ılık  tuzlu suda yarım saat bekletin. Tavaya yağı koyup ısıtın et ve doğranmış  soğan koyup kavurun.Etler pişince salça eklenir. Gerekirse azar azar  sıcak su  konur.
Et ateşe dayanıklı bir kaseye alınır.Pilav tenceresine ters çevrilir.Kalan yağa 3 bardak su konup kaynatılır tuz ve karabiber  atılır. Pirinç pilev tenceresine süzülüp konur.Üzerine bu yağlı salçalı su süzülerek dökülür. Kapak örtülüp kaynamaya başlayınca ö kısık ateşte pişirilir. Pişdikten  sonra önce pilav karıştırılır. Sonra etin üzerindeki kase kaldırılır.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder