13 Şubat 2015 Cuma

Kremalı Etimek Tatlısı

Hem görüntü olarak hem de tat açısından beğendiğim bir tatlıdır Etimek Tatlısı.Fakat şerbeti fazla sıcak dökülünce oldukça yumuşak , hamurumsu oluyor.
  Ben daha çok kıvamında daha az yumuşak olanı seviyorum.Bunun içinde şerbeti biraz karamelize etmekte fayda var.Şerbet koyulaşıncaya kadar pişirilirse çok daha iyi olacaktır.Fakat abartıp da şerbetin şekerlenmesine neden olmayın.

Malzemeler:                    
Etimek Tatlısı

  • 1 paket tuzsuz Etimek 
  • 1. 5 su bardağı şeker 
  • 2 su bardağı sıcak su 

Krema yapımı için:

  • 4 çorba kaşığı un 
  • 2 çorba kaşığı nişasta 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 litre süt 
  • 1 paket vanilya 

Yapılışı : 

  1. 1.5 bardak şeker yarım bardak su ile kaynatın.Hafif karamelize rengine dönünce ateşten alıp 1.5 bardak sıcak su koyup tekrar ateşe alıp kaynatarak kıvamında bir şurup elde edin.
  2. Etimekleri borcam tepsiye dizin.Hazırlamış olduğunuz şerbeti kaşık kaşık üzrrine gezdirerek dökün. 
  3. Etimekler şerbetini çekerken kremanızı hazırlayın.
  4. Tereyağı ile unu kavurun.Şeker ve sütünü ekleyip karıştırarak pişirin.Ateşten alnadan önce vanilyasını eleyin.5 dakika mikserle çırpın ve güzelce etimeklerin üzerine yayın.
  5. Buzdolabında soğumaya bırakın. Bir gece veya 5_6 saat bekletin. 
  6. Üzerini fındık veya fıstıkla süsleyin.Dilimleyerek servis yapın.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder