8 Şubat 2015 Pazar

Elmalı Tart Tarifi

  Hem görünüş hem de lezzet bakımdan harika bir tart tarifiyle yine sizlerleyim. Yapımı da bir o kadar kolay ve hamuru yumuşacık.Vaktinizi almayacak.Gelelim tarifine:
MALZEMELER :
☆ 4 çay bardağı un                    
Elmalı Tart
☆ 200 gr. margarin veya 1 su bardağından biraz eksik zeytinyağı
☆ 1 yumurta
☆ 1 çorba kaşığı yoğurt
☆  1 çorba kaşığı pudra şeker
☆ 1 paket kabartma tozu
☆ 1 limon kabuğu rendesi
☆ 3 ekşi elma
☆ 1 çay bardağı şeker
☆ 1 çay kaşığı tarçın
☆ 1 paket vanilya
YAPILIŞI :
 Un elenir. Ortasına yağ , yumurta, yoğurt, kabartma tozu, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi konup karıştırılır.
 Sonra un ekleyerek yoğrulur. Birisi daha büyük olan iki parçaya ayrılır.
 Büyük parça yarım cm. kalınlığında açılır.30 cm.çapında tepsiye yerleştirilir.Hamur tepsinin kenarların da yüksek bir şekil vrilir.
 Hamurun üzerine ince elma dilimleri yerleştirilir.Tarçınla toz şeker serpilir.
 Diğer hamurdan yuvarlanarak ince çubuklar yapılır.Elmaların üzerine kafes şeklinde önce boyuna sonra enine yerleştirilir.
 Orta ısılı fırında pembe renkte pişirilir.
Servis tabağına alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder