8 Şubat 2015 Pazar

Pancar Turşusu

   Kansızlık problemi olanlar bol pancar turşusu tüketmelidir. Evinizde bolca bu turşuyu yapıp dolabınızda saklayarak bir yıl boyunca tüketebilirsiniz.Pancar
Pancar Turşusu Suyu
turşusunu yaparken kaynama aşamasında bir iki damla limon suyu eklerseniz turşunuzun rengi daha açık olur. Daha koyu renk olsun istiyorsanız da çay kaşığı ucuyla kabareklemeniz yeterlidir.

Malzemeler :                         
Pancar Turşusu

  • 1 kg kırmızı pancar 
  • 1 su bardağı elma sirkesi
  • 12 diş sarmısak 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 6 adet karanfil

Yapılışı :

Pancar Turşusu 
  1. Pancarlar iyice yıkanır ve saplarıyla birlikte tencereye konur.Üzerini örtünceye dek su ekleyip kısık ateşte  15 haşlanır.
  2. Pancarlar kepçeyle alınır ve soğuduktan sonra kabukları soyulup küp küp doğranır.
  3. Doğranmış pancarlar haşlama suyuna ilave edilip diğer tüm malzemeler eklenir. Sarımsakların kabuğu soyulup tuzla ezilmelidir.
  4. Soğuduktan sonra servise hazırdır.Fazlasını kavanozlara koyup buzdolabında saklanır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder