Kansızlık problemi olanlar bol pancar turşusu tüketmelidir. Evinizde bolca bu turşuyu yapıp dolabınızda saklayarak bir yıl boyunca tüketebilirsiniz.Pancar
|
Pancar Turşusu Suyu |
turşusunu yaparken kaynama aşamasında bir iki damla limon suyu eklerseniz turşunuzun rengi daha açık olur. Daha koyu renk olsun istiyorsanız da çay kaşığı ucuyla kabareklemeniz yeterlidir.
Malzemeler :
|
Pancar Turşusu |
- 1 kg kırmızı pancar
- 1 su bardağı elma sirkesi
- 12 diş sarmısak
- 1 çay kaşığı tuz
- 6 adet karanfil
Yapılışı :
|
Pancar Turşusu |
- Pancarlar iyice yıkanır ve saplarıyla birlikte tencereye konur.Üzerini örtünceye dek su ekleyip kısık ateşte 15 haşlanır.
- Pancarlar kepçeyle alınır ve soğuduktan sonra kabukları soyulup küp küp doğranır.
- Doğranmış pancarlar haşlama suyuna ilave edilip diğer tüm malzemeler eklenir. Sarımsakların kabuğu soyulup tuzla ezilmelidir.
- Soğuduktan sonra servise hazırdır.Fazlasını kavanozlara koyup buzdolabında saklanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder