8 Şubat 2015 Pazar

Kalp Beze Tarifi

Birçok kişi bezeyi yapamadığını bezenin önce kabardığını sonrada bir balon gibi söndüğünü söylüyor. Bazıları da renginin beyaz olmadığını ve altının karardığını ve çatladığını ifade ediyor.
    Burada bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor ki bunların en başında fırının sıcaklığı geliyor.Fırın tam 100 derecede olmak zorundadır. Malzeme listesine harfiyen uymak gerekir.Ayrıca çırpma süresi de çok önemli şekerle yumurta bütünleşmeli şeker erimiş olmalıdır.Ayrica uzun süre yani bir saat kurutarak pişirmeli ve pişirdikten sonra hemen fırından çıkarmamalıdır. Fırını kapattıktan sonra bazeler bir müddet daha fırın içinde kalarak fırının sıcağıyla kurumalıdır.

Malzemeler : 

  • 3 orta boy yumurta akı 
  • 100 gr toz şeker 
  • 100 gr. Pudra şeker 
  • 1,2 damla limon suyu 
  • 1 tutam tuz

Yapılışı : 

  1. Yumurta aklarını bir kaba alın ve üzerine tuz serpin.Çırpın iyice köpürtün.Kar beyazı haline gelmelidir.
  2. Toz şeker ekle , limon suyu ekle ,şeker eriyinceye kadar  iyice çırpın.Pudra şekeri ekleyin.Toplamda 10 dakika çırpmış olacaksınız.
  3. Akışkanlığını kaybetmesi ve yumurtanın şekerle bütünleşmesi gerekir.
  4. Karışımı sıkma torbasına koyup yağlı kağıdın üzerine kalp şeklinde birkaç tane sıkın.
  5. 100 derecelik fırında tam 1 saat pişirin ve
    J
    fırını kapatın.Fırında 5 dakika daha bekletin.
  6. Bezeleri tabağa alıp üst üste 2 şer tane koyup aralarına krem şanti sıkın ve krem şantinin üzerine kesilmiş çilekler yerleştirin ve şam fıstığı tozu serpin.
 Sevdiklerinize mutlaka hazırlamanız gereken bir tat.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder