Yoğurt Tatlısı
Malzemeler :
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- limon kabuğu rendesi
- Yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2.5 su bardağı un
Şerbeti için :
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- 1/4 limon suyu
Yapılışı :
- Yumurtalar şeker ile iyice çırpılır.
- Yoğurt, limon kabuğu rendesi, limon suyu, kabartma tozu koyup karıştırın.
- Elenmiş un ekleyerek kaşık ile karıştırın.
- Yağlanıp unlanmış tepsiye boşaltılır.
- 180 derecelik fırında pişirilir.
- 4 su bardağı su ile 4 su bardağı toz şeker kaynatılır.Limon suyu ilavesiyle şerbet hazırlanır.
- Sıcak keke soğuk şerbet kaşık kaşık dökülür.Kabarması için kapak kapatılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder