2 Mayıs 2017 Salı

Yoğurt Tatlısı

Malzemeler : 

  • 3 yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • limon kabuğu rendesi 
  • Yarım limon suyu 
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu 
  • 2.5 su bardağı un 

Şerbeti için : 

  • 4 su bardağı su 
  • 4 su bardağı şeker 
  • 1/4 limon suyu 

Yapılışı : 

  1. Yumurtalar şeker ile iyice çırpılır. 
  2. Yoğurt, limon kabuğu rendesi, limon suyu,  kabartma tozu koyup karıştırın. 
  3. Elenmiş un ekleyerek kaşık ile karıştırın.
  4. Yağlanıp unlanmış tepsiye boşaltılır. 
  5. 180 derecelik fırında pişirilir. 
  6. 4 su bardağı su ile 4 su bardağı toz şeker kaynatılır.Limon suyu ilavesiyle şerbet hazırlanır.
  7. Sıcak keke soğuk şerbet kaşık kaşık dökülür.Kabarması için kapak kapatılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder