2 Mayıs 2017 Salı

Makaron Yapımı


Malzemeler : 

  • 2 yumurta akı 
  • 3 yemek kaşığı kakao 
  • 3 yemek kaşığı şeker 
  • 1 su bardağı pudra şekeri 
  • 50 gr. file badem 

Ganaj için

  • 120 g bitter çikolata 
  • Yarım su bardağı süt kreması
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 

Yapılışı : 

   Yumurta aklarını kar gibi bembeyaz olana dek çırpın. Şekeri eleyin çırpmaya devam edin. 
    Bademleri kakao ve pudra şekeri ile beraber un haline dönene kadar rondadan geçir.
     Bademli karışımı azar azar yumurtaya ekleyip karıştırın. 
     Hamuru sıkma torbasına doldurun.Tepsi üzerinde bulunan yağlı kağıt üzerine aralık bırakarak yuvarlak sıkın.Bir saat üzeri kuruması için bekleyin.
       180 derecelik fırında yaklaşık 10 _15 dakika kontrol ederek pişirin.Pişme süresi her fırına göre farklılık gösterecektir.
        Ara dolgu malzemesi ganaj için gerekli malzemeleri bir tencereye alın kaynama noktasına gelinceye kadar karıştırarak ısıtın.Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
        Dolgu malzemesini iki parçanın arasına sürün.
    Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder