7 Kasım 2014 Cuma

TARHANA ÇORBASI

                                                    dinamik123.blogspot.com
Tarhananın glisemik indeksi beyaz ekmekten düşük , doyurucu özelliği ise fazladır.Bu nedenle diyabet , hipertansiyon ve obezitenin tıbbi beslenmesinde tavsiye ediliyor.probiyotiktir.

MALZEMELER:


  • 4 yemek kaşığı tarhana
  • 4 bardak et suyu
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • 1 küçük  domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak


YAPILIŞI:

Bir  kaseye tarhana konur ve su ile birlikte karıştırarak ezilir.Çorba tenceresine yağ konup kızdırılır.Önce rendelenmiş domates salça ve kırmızı biber eklenip pişirilir. Ardından su eklenir ve su ile karıştırılmış tarhana ilave edilir  karıştırarak pişirilir. Karıştırmaya ara verilirse topaklanır.Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve 5 dk daha pişirilip ocak kapatılır tencerenin kapağı kapatılıp yarım saat demlenmeye bırakılır.AFİYET OLSUN


Salça biraz kavrulduktan sonra suyunu ilave edin


Bir tencereye yağ koyup üzerine rendelenmiş domates ve bir kaşığın ucu ile salça koyun ve karıştırın.
Tarhanayı bir kasede su ile iyice karıştırın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder