14 Kasım 2014 Cuma

KARAKÖY POĞAÇASI

dinamik123.blogspot.com

Malzemeler :       


  • 1 yumurta (akı hamura konacak)
  • 1 su bardağı  süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı zeytin yağı
  • 4 su bardağı Un
  • 300gr peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
                   

Yapılışı:

      Mayayı yarım bardak ılık süte 1 tatlı  kaşığı şeker ile birlikte koyup iyice karıştırın .Sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın. Mayalı karışım kabarıp bardaktan taşacak hale geldiğinde mayalanmış demektir.( Yaklaşık yarım saat. Bu süre oda sıcaklığına göre değişecektir.Mayalanınca un , yoğurt, yumurta akı ,ve yağ ile karıştırarak yumuşak bir hamur elde ediyorsunuz. Hamurun bulunduğu kabın üzeri örtülerek mayalanması sağlanır.Yine sıcak bir odaya bırakırsanız mayalanma süresi kısa olur.. Hamur kabarınca mayalanmış demektir. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır.Yuvarlanıp içine peynirli maydanozlu harç konup kapatılıp istenilen şekil verilerek tepsiye yerleştir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp orta hararetli fırında pişirilir.
                                         AFİYET OLSUN.
  Ne yaparsanız yapın eğer kuru maya kullanıyorsanız mayayı su veya süt karıştırırken mutlaka bir tatlı kaşığı şeker kullanın hem mayanız çabuk kabaracak hem de poğaçanız çok daha güzel olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder