10 Kasım 2014 Pazartesi

İŞKEMBE ÇORBASI

dinamik123.blogspot.com

MALZEMELER:

1kg. işkembe
2 çorba kaşığı yağ
2 çorba kaşığı un
3 diş sarımsak
1 kahve fincanı sirke
1 çay kaşığı kırmızı biber
tuz, bir tutam karabiber

YAPILIŞI:

    İşkembe iyice yıkanır.İşkembe alırken bembeyaz olanlardan almayın .İşkembenin temiz gözükmesi için çamaşır suyuna yatırıldığını gösterir.Aynı kural kültür mantarında da geçerlidir. Albenisi yüksek olan ürünler bembeyaz işkembe , yada mantar sağlığımızı tehlikeye atar.İşkembeler tuzlanır.İç içe geçirilir.Birkaç saat böyle bırakılır.Bıçakla iyice kazınıp bol su ile yıkanır.7 bardak su ile iyice haşlanır.Soğuduktan sonra ince ince kıyılır.
   Yağ ile un hafif kavrulur.Kıyılmış işkembe konup bir iki karıştırılır Haşlama suyu konup kayınca altı ocağın altı kısılır.5-10 dk. daha kısık ateşte pişirilir.Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilir.Sofrada sarımsaklı sirke ilave edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder