10 Kasım 2014 Pazartesi

KARNIYARIK ( PATLICAN)

dinamik123.blogspot.com

MALZEMELER:

7 Küçük patlıcan      
Karnıyarık
250 gr. kıyma
1 soğan
3 diş sarımsak
1 domates
2 sivri biber
yarım demet maydanoz
3 kaşık yağ
tuz ve karabiber

YAPILŞI:

 Patlıcanlar sap kısmı kesilerek alaca soyulur ve tuzlu suda yarım saat bekletilir.Yıkanıp iyice kurulanırlar.Yağda kızartılır.Boydan boya kesilip pilav tenceresine dizilirler.Soğan ince doğranıp biber , sarımsak ve kıyma ile yağ beraber kavrulur.Soyulmuş domates katılıp biraz çevrilir.Tuz ,karabiber, kıyılmış maydanoz eklenir.Arzu edilirse salça da eklenebilir.Patlıcanların içi doldurulur.Dilerseniz üzerine domates dilimleri yerleştirirsiniz.
 Az su ilavesi ile yavaş yavaş pişirilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder