dinamik123.blogspot.com
MALZEMELER:
250 gr. kıyma
1 soğan
3 diş sarımsak
1 domates
2 sivri biber
yarım demet maydanoz
3 kaşık yağ
tuz ve karabiber
YAPILŞI:
Patlıcanlar sap kısmı kesilerek alaca soyulur ve tuzlu suda yarım saat bekletilir.Yıkanıp iyice kurulanırlar.Yağda kızartılır.Boydan boya kesilip pilav tenceresine dizilirler.Soğan ince doğranıp biber , sarımsak ve kıyma ile yağ beraber kavrulur.Soyulmuş domates katılıp biraz çevrilir.Tuz ,karabiber, kıyılmış maydanoz eklenir.Arzu edilirse salça da eklenebilir.Patlıcanların içi doldurulur.Dilerseniz üzerine domates dilimleri yerleştirirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder