10 Kasım 2014 Pazartesi

İMAM BAYILDI



dinamik123.blogspot.com

MALZEMELER

7 patlıcan
4 soğan
7 dş sarımsak
1 demet maydanoz
1 dal nane
2 domates
2 sivri biber
1 su bardağı zeytinyağı
tuz karabiber

YAPILIŞI:

Patlıcanların sap kısmı kesilip alaca soyulur.Tuzlu suda yarım saat beklenir.Yıkayıp kağıt havlu ile iyice kurulanır.Kabak la da yapılabilir.Kabakların uç kısımları kesilip kazınır.Önceden ısıtılmış zeytin yağda kızartılır.Üzeleri boydan boya yarılır.Pilav tenceresine tek tek dizilir.Soğanlar yarım halka şeklinde doğranır.Ayrı tavada zeytinyağda kavrulur.Biber, sarımsak eklenip iyice pişirilir.Doğranmış domates konup karıştırılır.Ateşin altı kapatılır.Kıyılmış maydanoz, nane, tuz, karabiber eklenir.Patlıcanların içine doldurulur.Az su ilavesi ile pişirilir.

EK BİLGİ: Patlıcan pankreas, karaciğer,ve böbrekleri kuvvetlendirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder