10 Kasım 2014 Pazartesi

EKŞİLİ PIRASA

dinamik123.blogspot.com

MALZEMELER:

1 kg pırasa
2 soğan
3 diş sarımsak
1/2 bardak zeytinyağı
Yarım demet maydanoz ve dereotu
1 kaşık salça
1 limon, tuz , karabiber

YAPILIŞI:

Pırasa ayıklanıp 2 parmak genişliğinde doğranır.Yıkanır.Yarım bardak su ile haşlanır. Yarım halka halinde doğranmış soğanlar küçük doranmış sarımsaklarla zeytinyağda iyice kavrulur.Salça, tuz, kıyılmış maydanoz ve dereotu konur.Haşlanmış pırasaların üzerine bu karışım yayılır bir bardak su ilavesiyle pişirilir.Ateşten almadan limon suyu gezdirerek dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder