Çorbalar,TATLILAR,SOĞUK İÇECEKLER, MEZELER,YÖRESEL LEZZETLER,BÖREKLER,PASTALAR ,faydalı bilgiler
12 Şubat 2015 Perşembe
Şekerpare
Malzemeler :
2 yumurta
Şekerpare
2,5 su bardağı un
125 gr tereyağı
1 çorba kaşığı pudra şeker
2 su bardağı toz şeker
limon kabuğu rendesi
Şekerpare
Yarım paket vanilya
1 tatlı kaşığı limon suyu
15 _20 tane fıstık veya badem
1 kahve kaşığı kabartma tozu
Yapılışı :
2 su bardağı şeker 2 su bardağı su ile kaynatın, köpüklerini alıp limon suyu ekleyin ve biraz koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca ateşi kapatıp soğumaya bırakın.
Cam bir kasede yağ ile pudra şeker iyice karıştırarak beyazlatın.Yumurta , limon kabuğu rendesi, vanilya, elenmiş un, kabartma tozu koyup yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın , yuvarlayın. Üzerine bastırıp fıstıkları ya da bademleri yapıştırın.
Yağlanmış tepsiye sıralayın. 180 derecelik fırında pembe renkte pişirin.
Fırından çıkarıp sıcakken üzerine azar azar yedirerek şurup dökün.Altta biriken şurubu tekrar üzerine dökerek iyice yedirin. Henüz soğumayan fırına sürerek fırının sıcağıyla şurubu çekmesini sağlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder