2 Kasım 2014 Pazar

KIYMALI MAKARNA


dinamik123.blogspot.com

   Malzemeler:

   Bir paket makarna
   Bir çay bardağı zeytin yağı
   Bir yemek kaşığı tereyağı
    Bir yemek kaşığı dolusu salça
    100 gr çift kıyılmış kıyma
   3 diş sarmısak
   Bir tutam tuz ,kimyon ve karabiber

  Yapılışı:

   Geniş pilav tenceresine 3 su bardağı su konur ve kaynatılir.Küçük tavaya yağ konup kızdırılır.Önce kıyma konup iyice ezilerek karıştırılır.İyice pişirilir.Kıyma pişerken ezilmiş sarmısaklar eklenir.Sonra tuzu ,biberi ve kimyonu eklenip karıştırılır.Salça konup iyice karıştırarak pişirilir  ve ocağın altı kapatılır.Makarnalar kaynayan suya atılır ve yaklaşık 7_8 dk. pişirilir.Birbirine yapışmasın diye bir yemek kaşığı yağ eklenir.Birkaç dakika piştikten sonra tuz atılır.Kapağı açık olarak arada bir karıştırarak pişirilir.Suyunu dökmemeli çünkü bütün vitamin suyundadır.Makarna pişdikten sonra üzerine kıymalı sos dökülür.Afiyet olsun



Kıymalı makarna

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder