Çorbalar,TATLILAR,SOĞUK İÇECEKLER, MEZELER,YÖRESEL LEZZETLER,BÖREKLER,PASTALAR ,faydalı bilgiler
6 Mart 2015 Cuma
Yoğurtlu Kebap
Malzemeler :
750 gr. koyun but eti
Yoğurtlu Kebap
1 büyük pide
1 bardak et suyu
200 gr süzme yoğurt
3 çorba kaşığı tereyağı
kırmızı biber
tuz
Yapılışı :
Kuşbaşı doğranmış et parçaları şişe aralıklı dizilir.Bu şişler ateşten 4 5 parmak yukarıya yerleştirilir.Etler iki tarafı iyice kızarana kadar pişirilir.
Pideler nar gibi oluncaya kadar fırında kızartılır ve kibrit kutusu büyüklüğünde kesilir.
Pidelerin üzerine et suyu dökülür ve tabaklara bölüştürülür.
Tabaktaki Pidelerin üzerine ezilmiş ve tuzlanmış yoğurt dökülür.
Etler yoğurdun üzerine dizilir.
Etlerin üzerine kızgın kırmızı biberli tereyağı gezdirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder