Yoğurtlu Kebap
Malzemeler :
- 750 gr. koyun but eti
|
Yoğurtlu Kebap |
- 1 büyük pide
- 1 bardak et suyu
- 200 gr süzme yoğurt
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- kırmızı biber
- tuz
Yapılışı :
- Kuşbaşı doğranmış et parçaları şişe aralıklı dizilir.Bu şişler ateşten 4 5 parmak yukarıya yerleştirilir.Etler iki tarafı iyice kızarana kadar pişirilir.
- Pideler nar gibi oluncaya kadar fırında kızartılır ve kibrit kutusu büyüklüğünde kesilir.
- Pidelerin üzerine et suyu dökülür ve tabaklara bölüştürülür.
- Tabaktaki Pidelerin üzerine ezilmiş ve tuzlanmış yoğurt dökülür.
- Etler yoğurdun üzerine dizilir.
- Etlerin üzerine kızgın kırmızı biberli tereyağı gezdirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder