12 Şubat 2015 Perşembe

Trileçe Tatlısı

Malzemeler :                      


  • 8 yumurta 

  • 1 su bardağı toz şeker    
    Trileçe Tatlısı
  • 12 yemek kaşığı un
  • 2 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya 

Karameli için :

  • 5 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 paket krema (200gr )
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 

Sosu için : 

  • 1 litre ılık süt
  • 500 ml soğuk süt
  • 250gr süt tozu 

Yapılışı : 

  1. Yumurta aklarını bir kaba alın ve şeker ile birlikte iyice çırpın. 
  2. İçine yumurta sarılarını ekleyin. 
  3.  Un ,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. 
  4. Yağlanıp unlanmış tepsiye hamuru döküp üzeti kızarana kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
  5. Soğuk süt,süt tozunu bir kaba koyup karıştırın  çırpın.Ilık sütü de ekleyip köpürene kadar çırpın.
  6. Seramik tavaya şekeri koyup eriyene kadar kavurun.( karameli )
  7. İçine margarini , kremayı ilave edip çırpın. 
  8. Padispanyanın üzerine çatalla  batırın. Üzerine sosun tamamını gezdirerek dökün. 
  9. Buzdolabında en az 6 saat sosu çekmesi için dinlenmeye alın. 
  10. En son üzerine karameli döküp yayın.Süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder