Trileçe Tatlısı
Malzemeler :
- 1 su bardağı toz şeker
|
Trileçe Tatlısı |
- 12 yemek kaşığı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Karameli için :
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket krema (200gr )
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için :
- 1 litre ılık süt
- 500 ml soğuk süt
- 250gr süt tozu
Yapılışı :
- Yumurta aklarını bir kaba alın ve şeker ile birlikte iyice çırpın.
- İçine yumurta sarılarını ekleyin.
- Un ,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Yağlanıp unlanmış tepsiye hamuru döküp üzeti kızarana kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
- Soğuk süt,süt tozunu bir kaba koyup karıştırın çırpın.Ilık sütü de ekleyip köpürene kadar çırpın.
- Seramik tavaya şekeri koyup eriyene kadar kavurun.( karameli )
- İçine margarini , kremayı ilave edip çırpın.
- Padispanyanın üzerine çatalla batırın. Üzerine sosun tamamını gezdirerek dökün.
- Buzdolabında en az 6 saat sosu çekmesi için dinlenmeye alın.
- En son üzerine karameli döküp yayın.Süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder