22 Ocak 2015 Perşembe

Ezogelin Çorbası , Lentil soup




Ezogelin Çorbası,   dinamik123.blogspot.com 

Malzemeler : 

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım su bardağı kırık pirinç
  • 1 Türk kahvesi fincanı bulgur ( küçük boyutta olanı tercih edin.)
  • 1 Kuru soğan 
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası 
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 6 su bardağı su 
  • 2 diş sarımsak 
  •  Pul biber 
  •  Bir çay kaşığı kuru nane 
  • 1 çay kaşığı tuz 

Yapılışı : 

  Daha çabuk olması için düdüklü tencere kullanın. Tencereye mercimek , pirinç,  bulgur , su ve sarımsağı koyup ağzını kapatarak pişirin.
   Küçük bir tavaya yağları koyup ısıtın. İncecik doğranmış soğanları ekleyerek soğanlar pembeleşinceye kadar iyice pişirin. Soğan pişince salçaları ve pul biberi ilave edip karıştırarak pişirin.En son naneyi ekleyip ocağın altını kapatın. 
    Tencerenin kapağını açıp hazırladığınız salçalı karışımı karıştırarak ilave edin. Çorbayı 10 dk daha kısık ateşte pişirip 20 dk. dinlenmeye bırakın. 
  Çorbanız servise hazırdır. 
 Afiyet olsun......
Lentil Soup with rice

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder