Çikolatalı Bavarez
Malzemeler :
- 4 yumurta
|
Çikolatalı Bavarez |
- 4 fincan toz şeker
- 2 , 5 su bardağı süt
- 2 paket krem şanti
- 6 yaprak jelatin
- 1 limon
- 125 gr. rendelenmiş çikolata
Yapılışı :
- Jelatini soğuk suda yumuşatın.
- Süt ve bir tutam kimon kabuğunu kaynatın.
- Yumurtaların sarılarını toz şekerle bir kasede çırpın.
- 1 su bardağı sıcak Süte çikolatayı katıp eritin ve çırptığınız yumurtaya azar azaryedirin.
- İçinde sıcak su bulunan tencereye kaseyi oturtun ve çırpmaya devam edin.
- Jelatinin suyunu sıkıp içine ufalayın.Hızlı hızlı çırpın.
- Krema iyice ısınınca kaynamadan önce ateşten alın. Soğumaya bırakın.
- Krem şantiyi sütle 3 dakika çırpın ve kremaya yavaş yavaş yedirin.
- Kalıbı ıslatıp karışımı içine boşaltın ve buzdolabında 5 saat bekletin.
- Kalıbı ters çevirerek servis tabağına alıp servis yapın. Dilerseniz üzerine çikolata dilimleri yerleştirip değişik şekillerde süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder