26 Ocak 2015 Pazartesi

Kalburabastı Tarifi

Kalburabastı Tatlısı 
   Bu tarifim daha yumuşak kalburabastı sevenler için. Kalburabastı tatlısı hamuru tel süzgeç , rende v.b.tırtıklı bir yüzeye bastırarak yapılır.Adı da oradan gelir.
    Özellikle İzmir'de sevilen bir tatlıdır.

 Malzemeler :                              
Kalburabastı tatlısı 

  • 1 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı sıvı yağ 
  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt 
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1/2 kase ceviz( 100 g)
  • 1 paket kabartma tozu 
  • Aldığı kadar un

Yapılışı : 

  Süt , yağ , yoğurt, irmik ve unu kabartma tozu ile karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. Tereyağı kullanmak isterseniz bir yemek kaşığı tereyağı ile bir bardaktan az sıvı yağ kullanikullanın.
  Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın ve açarak tel süzgeç ya da rendeye üzerine koyup içine ceviz koyup yuvarlayarak kapatın.Süzgeç veya rendenin izi hamurun üzerine çıkmalıdır.
  Yağlanmış tepsiye sıralayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. 

   Şerbeti için:

3 su bardağı şeker 3 su bardağı su ile birlikte karıştırarak kaynatın.Kaynamaya başlayınca 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyin ve biraz koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca ateşi kapatıp soğumaya bırakın. 
     Sıcak kalburabastıya soğuk şerbeti kaşık kaşık üzerine gezdirerek dökün.Şurubu çekmesi için dinlenmeye alın. Kalbura bastıyı biraz sert seviyorsanız Ilık kalburabastıya soğuk şerbeti kaşık kaşık üzerine gezdirerek dökün. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder