23 Ocak 2015 Cuma

Ağlayan Pasta

                 
Ağlayan Pasta 

Malzemeler : 

  • 4 yumurta ( oda sıcaklığında ) 
  • 1 su bardağı şeker 
  • 1 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 3 yemek  kaşığı kakao 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 bardak soğuk süt  ( krem şanti için )
  • 1 paket krem şanti 
  • 1 1/2 su bardağı süt 

Yapılışı :

  Yumurtayı şeker ile birlikte iyice çırpın. 4 çorba kaşığı sütü ekleyin tekrar çırpın. Un ve karbonatı eleyerek yumurtaya karıştırın.Kakao ve vanilyayıda ekleyip yağlanmış tepsiye dökün.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dk pişirin.Çatal batırarak piştiğini kontrol edin. Çatalda hamur bulaşığı yoksa, temizse pişmiş demektir.
   Pastayı fırında bekletmeyin hemen çıkarın.Yoksa yumuşak olmaz. Soğuyunca pastayı kare kesin.Üzerine hazırlamış olduğunuz kremşantiyi spatula ile yayın. ( Bir paket krem şantiyi bir bardak soğuk süt ile 3 dk.çırpın. )Buzdolabında soğumaya bırakın. 
    Bir dilim pastayı tabağa alıp üzerine çikolatalı sosu gezdirin.

   
Ağlayan Pasta 
Ağlayan Pasta Çikolata Sosu: 

  • 2 çay bardağı süt 
  • 1 çay bardağından biraz az şeker 
  •  1 çorba kaşığı kakao 
  • 1 tatlı kaşığı nişasta 
  • 200 gr bitter çikolata 
Süt ile birlikte şekeri iyice karıştırıp kaynamaya bırakın . Diğer tarafta nişasta ile kakaoyu karıştırıp su ile bulamaç haline getirip süte ekleyin ve karıştırarak pişirin. 
 Son aşamada çikolataları parçalayarak içine ilave edin ve birkaç dakika pişirdikten sonra ılımaya bırakın.Dilerseniz bir tatlı kaşığı tereyağı da ekleyebilirsiniz. Tereyağı ile daha güzel oluyor ve görünüm açısından daha parlak ve güzel oluyor.
    Geçen yılın favori pastasını umarım beğenmişsinizdir.
    Ellerinizden hamaratlık hiç eksik olmasın.Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder