10 Ekim 2014 Cuma

TATLILAR/ Tel Kadayıf/ Yoğurt tatlısı/



dinamik123.blogspot.com

MALZEMELER:
750 gr. tel kadayıf
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su     
1 çay kaşığı limon suyu
1 su bardağı ceviz içi
250 gr. tereyağı  

YAPILIŞI:
Şeker su ile birlikte kaynatılır.Köpükleri alınır.Ateşten alınmadan önce limon eklenir.
Yaklaşık 35 cm çapındaki tepsi yağlanır.Çiğ kadayıf yağ ile iyice ovulur, yağ iyice yedirilir. Bunun yarısı tepsiye bastırarak yayılır.Üzerine dövülmüş ceviz serpilir.Kalan kadayıflar da en üste yayılır ve bastırarak sıkıştırılır.Kalan yağ ısıtılarak üzerine gezdirilir.Önceden 180 derecede  ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dk pişirilir.Fırından çıkar çıkmaz sıcakken üzerine önceden hazırlamış olduğumuz soğuk şurubu kaşık kaşık dökülür.































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder