Çorbalar,TATLILAR,SOĞUK İÇECEKLER, MEZELER,YÖRESEL LEZZETLER,BÖREKLER,PASTALAR ,faydalı bilgiler
1 Aralık 2015 Salı
FIRINDA DİLİMLİ PATATES , etli
Malzemeler :
5 adet büyük boy patates
150 gr et
Kimyon
Kekik
1 orta boy soğan
tuz
Bir kahve fincanı zeytinyağı
Bir yemek kaşığı salça ( domates+biber)
Bir tutam karabiber.
Yapımı :
Patatesi iyice yıkayıp kabuklarını soymadan yarısına kadar ince dilimleyi.
2 su bardağı suyu kaynatıp genişbir kabın içerisine aldığınız patateslerin üzerine sıcak olarak döküp kapağı kapalı olarak bir müddet bekleyin.Sıcak suda bakletmemizin sebebi patateslerin elastikiyet kazanması ve etleri dilimlerin arasına yerleştirirken kırılmaması için.
Etleri incecik kesip dövün ya da üzerine hafif çizikler atın.Bir gece önceden veya 5 saat evvelden soğan suyunun içerisine koyup bekletin.Etiniz sosda yumuşayacak ve döner tadı kazanacaktır.Zamanınız yoksa soğan suyunda bekletmeden ama etin oldukça ince olduğuna dikkat ederek de tarifi yapabilirsiniz.
Etleri patates dilimleri arasına teker teker yerleştirin.
Artan sıcak su ve diğer malzemeleri karıştırarak sos hazırlayıp etli patateslerin üzerine sosu gezdirin.
Önceden ısıtılmış 240 derecedeki fırında iyice pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder