6 Şubat 2015 Cuma

Kornişon Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır?

  Turşunuzun güzel kütür kütür olmasını istiyorsanız aldığınız malzemeden kullandığınız suya kadar dikkat etmelisiniz. Sebzeleriniz taze, sert , ezik ve çürüğü olmayan sebzeler olmalıdır. Kullandığınız suyu da kaynak suyu kullanmanızı tavsiye ederim.Tuz oranını fazla kaçırırsanız turşunuz erir.Tüm incelikleriyle turşu tarifim aşağıdadır.

Bir Litrelik Kavanoz için  Malzemeler : 

  • 1 kilo kornişon Salatalık 
    Salatalık, Kornişon Turşusu 
  • Kaynak suyu
  • 4_5 çorba kaşığı kaya tuzu 
  • 10 diş sarımsak 
  • 2 çay bardağı sirke
  • 10 dal maydanoz 

Yapılışı :

  1. Taze ,sert yapılı ,küçük boy ve aynı kalınlıkta salatalık. Özellikle kornişonun ezik , çürük ve küflü olanları ayıklayın.
  2. İyice yıkayın.Üzerinde çamur , toprak v.s. kir kalmamalı.
  3. Salatalıkları kavanoza güzelce dizin.
  4. Üzerine tuzu serpin.
  5. Sarımsakları yerleştirin. 
  6. Sirkeyi içine boşaltın.
  7. Suyu salatalıkları kapatacak şekilde doldurun. 
  8. En üste maydanozu koyun.Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
  9. Tezgah üzerinde düz bir zeminde iki gün bekletin.
  10. Serin bir yere alıp dört ,beş hafta bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder