Turşunuzun güzel kütür kütür olmasını istiyorsanız aldığınız malzemeden kullandığınız suya kadar dikkat etmelisiniz. Sebzeleriniz taze, sert , ezik ve çürüğü olmayan sebzeler olmalıdır. Kullandığınız suyu da kaynak suyu kullanmanızı tavsiye ederim.Tuz oranını fazla kaçırırsanız turşunuz erir.Tüm incelikleriyle turşu tarifim aşağıdadır.
Bir Litrelik Kavanoz için Malzemeler :
- 1 kilo kornişon Salatalık
|
Salatalık, Kornişon Turşusu |
- Kaynak suyu
- 4_5 çorba kaşığı kaya tuzu
- 10 diş sarımsak
- 2 çay bardağı sirke
- 10 dal maydanoz
Yapılışı :
- Taze ,sert yapılı ,küçük boy ve aynı kalınlıkta salatalık. Özellikle kornişonun ezik , çürük ve küflü olanları ayıklayın.
- İyice yıkayın.Üzerinde çamur , toprak v.s. kir kalmamalı.
- Salatalıkları kavanoza güzelce dizin.
- Üzerine tuzu serpin.
- Sarımsakları yerleştirin.
- Sirkeyi içine boşaltın.
- Suyu salatalıkları kapatacak şekilde doldurun.
- En üste maydanozu koyun.Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
- Tezgah üzerinde düz bir zeminde iki gün bekletin.
- Serin bir yere alıp dört ,beş hafta bekletin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder