Çorbalar,TATLILAR,SOĞUK İÇECEKLER, MEZELER,YÖRESEL LEZZETLER,BÖREKLER,PASTALAR ,faydalı bilgiler
10 Şubat 2015 Salı
Kabak Ograten
Malzemeler :
Kabak Ograten
5 küçük kabak
150 gr kıyma
1 adet kuru soğan
bir tutam maydanoz
100 gr kaşar rendesi
bir çay kaşığı karabiber
1 yumurta
tuz
bir yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
Beşemel Sos İçin:
1 yemek kaşığı tereyağı
1.5 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Yapılışı :
Kabakların kabuğunu kazıyıp ortadan boyuna ikiye ayırıp ortasını çıkartın.
Kabakları suda hafif haşlayın ve sudan alıp tepsiye sıralayın.
Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup soğanı kavurun.Kıymayı ekleyin karıştırarak iyice pişirin. Altını kapatıp tuz , karabiber ve kıyılmış maydanozu ekleyin.
Tereyağını eritip unu kavurun salçayı ekleyip çevirin. Kabak haşlama suyundan bir su bardağı ekleyin ve karıştırın.
Kabakların içlerine kıymalı harcı koyun.
Salçalı sosu kabakların arasına dökün.
Tereyağını eritip unu kavurun.Üzerine sütü ekleyerek sürekli karıştırarak Beşemel sosu hazırlayın.Koyu kıvama gelince ateşi kapatıp yumurtanın akını ekleyerek karıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder