10 Şubat 2015 Salı

Kabak Ograten


Malzemeler :             

Kabak Ograten 

  • 5 küçük kabak                            
  • 150 gr kıyma 
  • 1 adet kuru soğan 
  • bir tutam maydanoz 
  • 100 gr kaşar rendesi
  •              
  • bir çay kaşığı karabiber 
  • 1 yumurta 
  • tuz
  • bir yemek kaşığı tereyağı 
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça 

Beşemel Sos İçin:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt 

Yapılışı : 

  1. Kabakların kabuğunu kazıyıp ortadan boyuna ikiye ayırıp ortasını çıkartın.
  2. Kabakları suda hafif haşlayın ve sudan alıp tepsiye sıralayın.
  3. Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup soğanı kavurun.Kıymayı ekleyin karıştırarak iyice pişirin. Altını kapatıp tuz , karabiber ve kıyılmış maydanozu ekleyin.
  4. Tereyağını eritip unu kavurun salçayı ekleyip çevirin. Kabak haşlama suyundan bir su bardağı ekleyin ve karıştırın. 
  5. Kabakların içlerine kıymalı harcı koyun.
  6. Salçalı sosu kabakların arasına dökün.
  7. Tereyağını eritip unu kavurun.Üzerine sütü ekleyerek sürekli karıştırarak Beşemel sosu hazırlayın.Koyu kıvama gelince ateşi kapatıp yumurtanın akını ekleyerek karıştırın. 
  8. Beşemel sosu kabağın üzerine gezdirin.
  9. Yumurta sarısını beşemel sos üzerine gezdirin.
  10. En üste kaşar rendesi serpin.
  11. Fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder