18 Şubat 2015 Çarşamba

Kruvasan

  Son zamanlarda çocuklar kruvasan ı çok sık yer oldular. Ama dışarıda satılan katkı maddeli bayat kuruvasan yerine evde tereyağlı gerekirse marmelatlı tazecik mis kokulu kuruvasanlar daha bir güzel. 
    Hamuru hazırlamak zaman alıyor diyorsanız milföy hamuru da kullanabilirsiniz. 
     Fakat size hamuru kendiniz hazırlamanızı şiddeyle tavdiye ederim.

Malzemeler :              
Kruvasan 

  • 50 gr tereyağı 
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 1 su bardağı su
  • 1 yumurta sarısı ( üzerine )

İç harcı için Malzemeler : 

  • 200gr tereyağı 
  • 1 kutu sürülebilir çikolata

Yapılışı : 

  1. Unun yarısı geniş bir kaba konup üzerine maya , tuz, toz şeker eklenir ve karıştırılırken unun diğer yarısı yavaş yavaş eklenir.Hamur ele yapışmsyacak kıvama gelinceye kadar yoğrulur.Üzeri örtülerek sıcak bir odada mayalanmaya bırakılır.
  2. Hamur iki kat kabarınca unlanmış tezgah üzerine alınır. Boylamasına açılır.İki kısa kenarı hamurun ortasına getirilip ortadan ikiye bir kitap gibi kaplanıp streç filme sarılarak buzdolabında bir gece dinlenmeye alınır.
  3. Ertesi gün hamur buzdolabından tezgaha alınıp yarısına  odasıcaklığında tereyağı eşit miktarda sürülüp hamur ikiye katlanır. 
  4. Hamur yine boyuna açılır ve ortadan ikiye katlanîr .Bu işlem iki defa daha tekrarlanır. 
  5. Hamur buzdolabından son kez 3 saat daha dinlendirilir.
  6. Buzdolabından alınan hamur yuvarlak açılır.Tam ortadan yukarıdan aşağiya doğru kesilerek iki parçaya ayrılır. Sonra soldan sağa tam ortadan kesilir.Daha sonra bu iki kesim çizgilerinin tam ortalarından kesilerek toplam 8 üçgen elde edilir.
  7. Bu üçgen hamurunun kısa kenarı tam ortasından hafif kesilir.Kısa kenarına çikolata konup kenarları katlanmadan dümdüz sarılır.
  8. Sarılan üçgen hamura ay şekli verilip yağlanmış tepsiye dizilir. 
  9. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder