29 Ocak 2015 Perşembe

Bezelye Yemeği Tarifi

Bezelye Yemeği 

Malzemeler : 

  • Yarım kilo bezelye 
  • 1 küçük soğan 
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı                       
    Bezelye Yemeği 
  • 1 çay kaşığı tuz silme
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 1 çay kaşığı kimyon 

Yapılışı : 

  Tencereye yağı koyup ısıtın. Soğanı ince doğrayıp kızgın yağa atarak çevirin , bezelyeyi ekleyin .Pembeleşinceye kadar pişirin. Salçayı ekleyin ,karıştırın.
    Bir su bardağı su ekleyip karabiber ,tuz ve kimyonu ilave edin.Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
    Afiyet Olsun.
   Yaz başı bezelyenin bol bulunduğu hem lezzetli hem de daha ucuz olduğu zamandır.Bu zamanlarda bezelyeyi ayıklayıp buzdolabı poşetlerine koyup havasını alacak şekilde sıkıca alıp buzdolabının dondurucusunda muhafaza edebilirsiniz. Gerektikçe çıkartıp erimeden direkt kızgın tencerede pişirebilirsiniz.
   Bezelye buzdolabında sebze gözünde 3 gün tazeliğini korur.
   İç bezelyenin derin dondurucuda saklama süresi 8-10 aydır.
  Bezelye protein , karbonhidrat, fosfor , kalsiyum, demir , magnezyum, sodyum, potasyum B2,B1 ,B3, B6 ,A ,C , E vitaminlerini içerir. Tüm bu içeriklerinden ötürü bezelyeyi haftada 1 veya 2 kez tüketmek gerekiyor.
   Bezelye osteoporoz u önler . Çünkü yüksek oranda K vitamini içerir. K vitamini kalsiyumun kemiklerde korunmasını sağlar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder