13 Aralık 2014 Cumartesi

Kıtır yufka böreği

   Vaktiniz mi yok kısa sürede ve kolay börek yapmaya ne dersiniz?Önce malzemeler.Aşağıdaki böreği soda ile de yapabilirsiniz.Ozaman daha kıtır oluyor.Yufkalar üst üste yerleştiriliyor.Orta kata harç konup karelere kesiliyor.Üzerine kızgın yağ gezdirilip Yumurta ile çırpılmış soda kaşık kaşık böreğe yedirilerek böreğin üzerine gezdiriliyor.Önceden ısıtılmış fırında pişiriliyor.

MALZEMELER


  • 5 adet ince böreklik yufka
  • 1 yumurta                              


  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 300 gr. kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • tuz


  • karabiber , maydanoz

YAPILIŞI

Tavaya 2 yemek kaşığı yağ koyup ince kıyılmış soğan ve kıymayı yüksek ateşte karıştırarak pişirin .Üzerine tuz , karabiber ve ince doğranmış maydanoz ekleyip altını kısın bu arada bir kasenin içine yumurta kırıp iyice çırpın.yağı koyun çırpın.sütü koyun çırpın.Tepsiyi yağlayın.Önce bir yufkayı tepsiye yerleştirin ve üzerine hazırlamış olduğunuz karışımı  sürün.ikinci yufkayı yerleştirin ve tekrar üzerine yumurtalı karışımı sürün.Diğer yufkanın yarısını yerleştirin ve üzerine kıymalı iç harcı yayın.Tekrar üzerine yufka ve onun üzerine de karışımı yerleştirerek yufkaları bitirin ve en üste yumurtalı karışımı sürmeden önce karışımın içerisine birkaç damla pekmez ekleyerek karıştırdıktan sonra yufkanın üzerine sürerseniz böreğiniz nar gibi kızaracaktır.
 Böreği kareler halinde kesin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35 dk pişirin.Bu süre her fırında farklıdır.Bu nedenle kızarıp kızarmadığını kontrol edin.
 dinamik123.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder