30 Aralık 2014 Salı

Kolay Fındıklı Top

dinamik123.blogspot.com

 Yılbaşı gecesi için çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz. Pratik ve bir o kadar da kolay yapımı olan fındıklı topları özellikle çocuklar ve büyükleriniz çok sevecektir.

 Bu topları havuç ile de yapabilirsiniz. Onun için havuçlu top tarifime bakabilirsiniz. Onun yapımı biraz daha uzun havuçların pişirilip soğutulması gerekiyor. Fazla uzatmadan tarifime geçmek istiyorum. 2015 yılının size tüm güzellikleri getirmesi ,  tüm kötülükleri de sizden götürmesini diliyorum.

MALZEMELER :

  1. 350 gr. Yulaflı bisküvi( 2.5 paket)
  2. 1 paket kakaolu krem şanti 
  3. 1 su bardağı süt 
  4. 1 kahve fincanı fındık parçası 
  5. 1 kahve fincanı Hindistan cevizi 
YAPILIŞI :

    Bir su bardağı soğuk süt derince bir kabın içine dökülüp üzerine 1 paket kakaolu krem şanti  ilave edilip mikserle önce düşük ayarda 2 dk sonra  yüksek ayarda 3 dk çırpılır. Kıvama gelince üzerine bisküviler ufalanır ve fındıklar eklenerek iyice karıştırılır.  Ellerinizi ıslatarak avuç içine ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır. Hindistan cevizi bir tabağa yayarak dökülür. Yapmış Olduğunuz topları Hindistan cevizi üzerinde yuvarlayarak üzerini hindistan cevizine bulayın. Buz dolabına kaldırıp yiyeceğiniz zaman servis edin.
  Bu tarifi arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz paylaş .  butonuna tıklamanız yeterli.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder